Изглежда, че руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) провежда мащабна ревизия

...
Изглежда, че руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) провежда мащабна ревизия
Коментари Харесай

ISW: ФСБ търси виновните за теч на данни към Украйна

Изглежда, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) провежда мащабна проверка на вътрешните органи за сигурност. Руското държавно следено издание ТАСС заяви на 19 април, че ФСБ и Главната дирекция на службата за сигурност на Министерството на вътрешните работи (МВД) организират всеобщи инспекции в Централното окръжно ръководство на вътрешните работи на Москва и няколко московски районни полицейски ръководства за през последните няколко седмици заради приключването на данни от съветските сили за сигурност по искане на украински жители.

Друг съветски източник означи, че ФСБ и МВД към този момент са задържали служители на реда като част от това следствие.

Руски медии оповестиха, че обвинените служители на реда са отговорни за изтекли персонални данни на съветските сили за сигурност  към външни лица, някои от които са украински жители.

Това се споделя в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Акциите на ФСБ и МВД в московските полицейски ръководства се случват на фона на поредност от арести и уволнения на видни членове на управлението на Росгвардия (Руската национална гвардия).

Кремъл може да упорства за такива арести и следствия, с цел да извърши главен ремонт на вътрешния уред за сигурност, с цел да в профил чиновници, които са изпаднали в недружелюбност и да консолидира спомагателен надзор върху вътрешните органи за сигурност.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви на 19 април, че украинските сили към този момент организират някои контранастъпателни дейности. Маляр съобщи, че украинските сили в никакъв случай и повтори, че украинските сили имат за цел да освободят цялата украинска територия.

Маляр също по този начин заяви, че съветските сили се концентрират в офанзиви в, Авдеевка и  и че съветските сили са концентрирали оръжия, техника и всички професионални елементи - в това число сили на групата Вагнер, Спецназ и въздушнодесантни сили - към Бахмут.

Маляр означи, че украинските контранастъпателни дейности ще бъдат както нападателни, по този начин и отбранителни, поради комплицирания темперамент на бойното поле.

Руските сили не престават да употребяват дронове Шахед и други системи с по-ниска акуратност, с цел да компенсират утежняването на съветските доставки на прецизни муниции.  Шахед-131/136 в Южна Украйна от Азовско море в нощта на 18 против 19 април, 10 от които украинската противовъздушна защита смъкна.
 Русия изпрати дронове по Одеса
Русия изпрати дронове по Одеса

Боеве се водят до железопътната гара в центъра на Бахмут

Началникът на Украинския единен координационен пресцентър на Южните сили за защита Наталия Хуменюк означи на 19 април, че ударът  с Шахед е тенденциозен опит за намиране и заличаване на украинските системи за Противовъздушна отбрана.

Руски блогъри неотдавна разискаха  украинските качества за противовъздушна защита преди всяка евентуална украинска контраатака и ударите на " Шахед " евентуално са предопределени частично да слагат условия за това . Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Игнат означи, че Русия е употребила съвсем всичките си стратегически ракетни ресурси от 11 септември 2022 година и че украинските сили са свалили 750 от общо 850 ракети, които съветските сили са изстреляли против Украйна през този интервал.

Игнат означи, че съветските сили са минали към по-евтини варианти с по-малък обхват , като да вземем за пример управляеми авиационни бомби, и са извадили ракети вид Kh-50 от склада за възобновяване.

Игнат евентуално имаше поради крилати ракети с въздушно изстрелване Х-55 от руската ера, защото Русия се възнамерява да стартира производството на по-нови крилати ракети Х-50 през лятото на 2023 година

Русия може да извади крилатите ракети Х-55 от склада, с цел да ги преоборудва за бъдещи удари по Украйна.
 Русия ще праща повиквателни за казармата и по електронен път Обновена
Русия ще праща повиквателни за казармата и по електронен път

Призованите лица няма да могат да напущат страната

Руските чиновници не престават да се приготвят за изпращане на електронни призовки и основават  цифров указател за тези, които дават отговор на изискванията за военна работа. Председателят на комисията по защита на Думата Андрей Картаполов съобщи на 19 април, че съветските чиновници могат да изпращат електронни призовки в тестов режим по време на настоящия наборен цикъл, само че че съветските чиновници би трябвало да ги дублират в съществуващите формати и разясни, че електронните призовки няма да имат правна мощ напролет Наборен цикъл 2023 година

Руският президент Владимир Путин утвърди на 14 април закон за основаването на дигитален указател на съветските жители, годни за военна работа, който разрешава изпращането на електронни призовки за набор.

На 19 април Държавната дума одобри закон за наложителното снемане на пръстови отпечатъци на доброволци, евентуално частично в поддръжка на напъните за основаване на дигитален указател. Руски източник заяви, че медицинските заведения в Москва събират обширна здравна информация за мъже на възраст от 18 до 64 години, защото те са задължени да дават здравна информация за евентуални новобранци на службите за набор, според закона за цифровия указател.

ISW по-рано оцени, че Кремъл е приел законодателството, с цел да употребява инструментите на цифровия авторитаризъм , с цел да усъвършенства успеваемостта на издаването на призовки и да предотврати укриването от наборна работа и готовност.

Съобщава се, че " Вагнер " продължава да принуждава активизирания си личен състав да работи. Независимият съветски Astra заяви на 19 април, че шестима мобилизирани чиновници от Република Саха се оплакват, че съветски чиновници принудително са присвоили личния състав на групата Вагнер и са го изпратили в Бахмут.

ISW по-рано оцени, че ЧВК може да се пробва да принуди активизирания съветски личен състав да подпише контракти  в опит да компенсира загубите в Украйна. Финансистът ѝ Евгений Пригожин отхвърли известията за активизирания личен състав от Република Саха на 19 април и съобщи, че не е имало нито един случай на насилствена военна работа и не набира деен боен личен състав.
 ISW: Пригожин е заповядал на
ISW: Пригожин е заповядал на " Вагнер " да убиват цивилни и деца в Украйна

Путин знаел за жестокостите на съветските елементи и ги окуражава

Депутат от Държавната дума предложи на 18 април законопроект, който уголемява договорните условия за подразделенията на ОМОН и СОБР на Росгвардия (Руската национална гвардия) и дефинира условия за готовност на резервисти от Росгвардия.

Председателят на комисията по осведомителна политика на Думата Александър Хинштейн предложи на 18 април законопроект, допускащ на руснаците да подписват контракт с подразделенията за период до една година " за осъществяване на специфични задания или задания в специфични условия " и унищожаване на съществуващите възрастови прагове за банкет в тях единици.

Законопроектът също по този начин разпорежда на отделите на Росгвардия надзор върху мобилизацията на резервисти и авансово разпределение на резервистите в елементи, подразделения и органи на Росгвардия. Законопроектът ще разреши на ранените военнослужещи от Росгвардия да продължат да служат.

Законопроектът евентуално има за цел да сложи условия за бързо разширение на Росгвардия, изключително нейните детайли за вътрешна сигурност, при положение на по-широки вътрешни репресии в Русия и окупирана Украйна. Росгвардия включва също детайли, виновни за сигурността на вътрешния режим на Русия.

Руските окупационни чиновници не престават ограниченията за осъществяване на военна работа макар предходните изказвания, че цикълът на военна работа напролет на 2023 година няма да се организира в окупираните територии. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин подписа на 19 април декрет за основаване на планова комисия за набор през 2023 година, макар че указът планува, че съветските чиновници няма да набират поданици на Донецка област по време на пролетния наборен цикъл.

Главата на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник подписа на 14 април декрет за разрешаване на пролетната и есенната военна работа в окупираната Луганска област.

Руските окупационни ограничения за осъществяване на наборна военна работа опонират на изказванието на ръководителя на Комитета по защита на Думата Андрей Картаполов от 30 март, че актуалният цикъл на наборна военна работа няма да се организира в окупирана Украйна.

Руските окупационни чиновници може да слагат условия за наборния цикъл през есента на 2023 г . или може да основават наборни апарати, с цел да усилят настоящите си старания за криптомобилизация.

Кремъл продължава напъните за последователно активизиране на съветската отбранителна индустриална база на фона на оценките , че Русия от ден на ден разчита на, с цел да продължи войната в Украйна. Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу посети военнопромишлено дружество в Калужка област на 19 април, което създава съоръжение за електронна война и се срещна с управлението на компанията и други военни чиновници, с цел да обсъдят увеличение на производството на такова съоръжение.

Центърът за стратегически и интернационалните проучвания разгласява отчет на 14 април, в който се прави оценка, че Русия има задоволително ресурси от по-стари оръжия и съоръжение, с цел да продължи да води войната в Украйна.

Центърът заяви, че съветските сили са изгубили 1845 до 3511 танка в Украйна, само че имат 5000 танка в запас. Усилията на Русия за заменяне на вноса са били несполучливи, което кара съветските сили да употребяват все по-лоши оръжия и съоръжение на бойното поле в Украйна. ISW по-рано проучва, че загубата на съоръжение лимитира способността на съветската войска да води ефикасна механизирана маневрена война в Украйна.

Руските публични лица и окупационните управляващи не престават напъните за по-нататъшно консолидиране на окупираните територии в съветската икономическа система. Държавната дума на Русия одобри на 19 април на първо четене проектозакон за основаване на свободна икономическа зона (СИЗ) в окупираните територии. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи на 19 април, че е предложил на Думата да обмисли обединен закрепен налог за данъчни споразумени я с дълготрайни вложители по време на второто четене на законопроектите в опит да насърчи постоянен напредък и благоприятни условия в окупираните територии.

Руските сили не престават да изземват гражданска инфраструктура и частна благосъстоятелност в окупираните територии за военни цели. Ръководителят на окупационната администрация на Херсонска област Владимир Салдо съобщи на 19 април, че предходната седмица е наредил на окупационните управляващи да конфискуват цивилни лодки и да ги трансферират на съветските сили в окупираната област Херсон.
 Русия заяви за предотвратена измама в Крим
Русия заяви за предотвратена измама в Крим

Един човек е задържан

Салдо съобщи, че от този момент съветските сили са взели 30 частни кораба от пристанищния град Хеническ и че притежателите могат да рапортуват собствеността си като иззета за обезщетение или вероятно връщане на техните лодки.

Украинският общоприет щаб заяви на 19 април, че окупационните управляващи са получили заповед да разположат военна болница с 40 кревати в Кабичевка, Херсонска област, и че неустановен брой съветски лекари се чака да дойдат в болничното заведение до края на седмицата.

Руски източници настояват, че съветските управляващи са предотвратили нахлуване на украински партизани в Крим на 19 април. Руски военно блогъри обявиха на 19 април, че чиновници на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) са задържали лице по обвинявания, че е възнамерявало да употребява самоделно взривно устройство да нападна обект на енергийна инфраструктура в Керч, Крим.

Блогерите настояват, че чиновници на ФСБ са разкрили доказателства, че лицето, което има съветско и украинско поданство, е общувало с украинската работа за сигурност (СБУ).
 ISW: Версиите за визитата на Путин в Херсон и Луганск
ISW: Версиите за визитата на Путин в Херсон и Луганск

Кремъл продължава напъните си за консолидиране на прокси формирования с стандартните съветски сили

Руските чиновници и окупационните управляващи не престават да интегрират окупираните територии в съветската административна система. Руският президент Владимир Путин включи водачите на ДНР Денис Пушилин и Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник в Руския президентски съвет за развиване на локалното самоуправление на 19 април.

Пушилин акцентира значимостта на развиването на локалното ръководство, защото чиновниците на ДНР интензивно образуват голям брой общини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР